DAB antenne system med pisk og splitter vist av Roy Hangeland

 

DAB-ekspert:Roy Hangeland viser stolt frem et DAB antenne system til bil

 

Pisk liv i DABen

Mange hevder at det er dårlig dekning på DAB-nettet. Men det er ofte feil. Det er antennene som er for dårlige. Eksperter sier at bilens gamle, utvendig FM-piskantenne i kombinasjon med et nytt norskutviklet produkt, er det som gir optimale DAB-forhold.
 
De velkjente FM-piskantennen kommer til heder og verdighet igjen. På de aller fleste biler har den jo allerede en flott og effektiv plassering. Den bør utnyttes!
 
Utvendige antenner er alltid bedre enn innvendige, også for DAB. Spesielt bra er det om de monteres på biltaket.
 
Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet (NKOM), som blant annet har ansvaret for markedskontroll av teleutstyr, støtter dette. I deres test av DAB antenner og mottakere for bil, heter det: “Piskantenner har generelt sett best ytelse, men de fleste glassantenner gir også god dekning”.
 
Et norsk firma med eksperter på antenneteknologi har tatt konsekvensen av dette. Sammen med Audiocom AS fra Kristiansand har Switchon AS utviklet en ny DAB-splitter med forsterker som skal monteres mellom den gamle FM-pisken på bilen, og den nye DAB-radioen/adapteret. Løsningen kan monteres i de fleste biler. Teknologien er spesielt tilpasset norske forhold.
 
ACX DAB-antenneløsning er nykommeren døpt. Med en slik får man alltid ha nær optimale mottaksforhold for DAB, FM og andre bølgebånd. Like godt som, eller bedre enn før. Som bonus slipper man en del av de praktiske og estetiske utfordringene som alternative DAB-løsninger har.
 
- ACX DAB-antenneløsning skal ikke koste så mye heller, legger Roy Hangeland fra AudioCom til. Beregnet utsalgspris vil ligge i sjiktet 6-800 kroner. Er man litt hendig, kan man montere løsningen selv.
 
Rundt halvparten av DAB-antennene som selges er en slik som skal limes på et vindu. Det er flere ulemper ved det.
Ofte er det eneste praktiske stedet å montere en slik antenne i frontruta. I dag er det vanlig å ha varmetråder, solfilter eller vamereflekterende elementer. Slikt legger en demper på mottaksforholdene, bokstavlig talt.
I tillegg må du kjøpe ny antenne og kanskje monteringssett dersom ruta av en eller annen grunn må byttes.
Og da har vi ikke nevnt at slik montasje også reduserer sikten og kompliserer renhold.
 
Sist men ikke minst bør alle radioantenner monteres så nær loddrett som mulig. Det er komplett umulig å få til i frontruta på de fleste biler.
 
ACX DAB-antenneløsning vil være på markedet fra midten av mai 2017, og selges gjennom faghandel og nettbutikker.

 

 

 

 

 

2004918 - acX aktiv DAB+ antenne splitter

Vis meg produktet

 


Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.